Пройти тест онлайн

Dear Ukraine: українці можуть долучитися до створення “глобальної поеми про Україну”

Американская платформа Dear Ukraine приглашает к написанию коллективной поэмы-хроники о войне в Украине
10.03.2023

Kent State University та Wick Poetry Center у складі університету запрошує всіх охочих до участі в унікальному американському проєкті, який реалізовано на інтерактивній платформі Dear Ukraine. За задумом кожен відвідувач має змогу долучитися до написання колективної поеми.

Основою для її створення став патріотичний вірш Dear Ukraine поетеси Юлії Колчинської-Дасбах, яка 1993 року емігрувала з українського Дніпра та наразі є асистентом професора, стипендіатом Murphy з творчого письма в Hendrix College і мешкає в Little Rock, штаті Arkansas.

Вірш став особистим зверненням поетеси до України, своєрідною персоніфікацією, до якої автори ініціативи пропонують додати своє слово, що вкотре засвідчить трагічні події на території нашої країни та допоможе всьому світові зрозуміти біль російсько-української війни.

Особливе місце серед учасників проєкту посідають українські вчителі та школярі. Упорядники платформи закликають освітян використовувати платформу під час шкільних уроків, інтегрувати її до мультимедійних активностей. Таким чином є змога заохочувати юне покоління до творчого обговорення і колективної роботи над продовженням вірша.

Як правильно писати Україна англійською?

Детальніше

Авторами лаконічних думок про пережите у війні вже стали сотні українців різного віку та фаху. Нові коментарі щодня з’являються в онлайн-галереї протягом 24 годин після того, як дописувачі їх лишають. Доступні для читання англійською, українською, російською та польською мовами.

Також Wick Poetry Center став ініціатором створення 10 листівок з уривками віршів студентів Kent State University, які тепер планує продати й спрямувати кошти на благодійність в Україну.