Пройти тест онлайн

Until і його товариші: яка форма правильна

4.10.2016

Англійська мова рясніє різноманітними формами, які іноді абсолютно взаємозамінні, а іноді потребують застосування конкретного слова в конкретному випадку. Якщо ви ставили собі питання, коли слід використовувати until, а коли till або ‘til – ви прийшли за вірною адресою. Досить докладно це питання було розглянуте у блозі Grammarly, а ми коротко переповімо суть.

Слово until використовується для позначення часу: коли щось станеться, почнеться або завершиться. Точно таке ж значення має і till, хоча вважати його просто скороченням until – неправильно. Як мінімум, тому, що till старше. І тим паче не слід писати це слово з апострофом перед першою ж літерою.

Що до форми ‘til, яку, часом, можна зустріти в інтернеті, то вона повністю неформальна і вважається більшістю словників помилковою. Запам’ятати, яка форма правильна, нескладно: досить не забувати, що версія з апострофом у будь-якому випадку буде помилкою.

Till і until абсолютно взаємозамінні та означають одне й те саме. Між ними практично немає ніякої різниці, крім того, що друге вважається більш формальним, аніж перше. Втім, і перше не є помилковим на письмі, просто багато хто вже звик вважати його абревіатурою повного слова, хоча це й не так.

Якщо вас цікавить грамотність вашої мови і ви хотіли б припускатися помилок менше – ласкаво просимо до англійських граматичних клубів, в яких працюють саме над цими питаннями.