Пройти тест онлайн

Тріумф NAVI, землетрус у Тайвані та мільярд Тейлор Свіфт — огляд новин з іноземних ЗМІ

daidzhest-novostei-na-anhlyiskom-29-marta-4-aprelia-cambridge
4.04.2024

👋🏻 Останній тиждень здивував нас різкими змінами погоди: після спекотних, ледь не «літніх» днів наше небо стало похмурим.

Однак, ми принесли вам трішки тепла, а також пропозицію вивчити нову англійську лексику за допомогою підбірки новин!

Тому приготуйте свої блокноти, ручки та гарний настрій, адже настав час для традиційного дайджесту від Першого Кембриджського центру!

Are we starting?!

Вчимося говорити про погоду англійською: слова та ідіоми

Читати

NAVI стали першими в історії чемпіонами з Counter-Strike 2

NAVI стали першими в історії чемпіонами з Counter-Strike 2One more Ukrainian victory! 31 березня українська кіберспортивна команда Natus Vincere перемогла у фіналі PGL Major Copenhagen 2024 — першого офіційного турніру із Counter-Strike 2, який організували розробники гри.

У фінальному матчі NAVI здолали суперників з Європи FaZe Clan з рахунком 2:1. За перше місце колектив отримав 500 тисяч доларів призових та путівку на інші великі турніри LAST Premier World Final та Esports World Cup 2024.

Зібрали для вас цікаві факти про перемогу української команди. Погляньмо?!

  • The final of the tournament was watched online by more than 1.84 million viewers — Фінал турніру в режимі онлайн дивились понад 1,84 млн глядачів.
  • During the final match, the Ukrainian-language broadcast in esports set a new record on Twitch and YouTube with more than 137 thousand viewers and became the second largest in the competition — Під час фінального поєдинку україномовна трансляція в кіберспорті встановила новий рекорд на Twitch та YouTube — понад 137 тисяч осіб, та стала другою за кількістю глядачів на цьому змаганні.
  • During the Ukrainian broadcast of the tournament, Maincast studio raised UAH 5.3 million in donations for the needs of Ukrainian defenders — Під час української трансляцію турніру студія Maincast зібрала 5,3 млн грн донатів на потреби українських захисників.

Пил із Сахари дістався до України. У чому причина?

Пил із Сахари дістався до України. У чому причина?1 квітня Укргідрометцентр повідомив про те, що до України дістався пил із пустелі Сахара. Він прийшов разом із хвилею тепла із західного Середземноморʼя, завдяки якому ми й відчували спеку.

Residents of the western region could observe this yesterday, and today it will spread to most regions of Ukraine. The sky will be dim.

Ukrainian Hydrometeorological Center

Про що йшлося Мешканці західного регіону могли спостерігати це ще вчора, а сьогодні він пошириться на більшість областей України. Небо буде тьмяним. у повідомленні служби?

Також повідомляється, що подібне явище може траплятись лише раз на декілька років. Синоптики запевняють, що пил не несе загрози для здоровʼя, адже його частинки розташовані у вищих шарах повітря.

But, of course, it is better for people who are prone to respiratory diseases, respiratory diseases, to have less outdoor activities these days.

Natalia Ptukha

Як ситуацію прокоментувала Але, звичайно, краще людям, які схильні до респіраторних захворювань, до захворювань дихальних шляхів, у ці дні мати менше діяльності на відкритому повітрі. синоптикиня?

Також повідомлялось, що дослідники зафіксували у Києві рекордну температуру повітря 31 березня — +25,3 °С — попередній рекорд встановлювався у 1968 років — +22,4°С.

Дюна 2: розбираємо фільм та покращуємо англійську

Дізнатись

Часовий пояс для Місяця: Білий Дім доручив NASA створити стандарт для супутника Землі

Часовий пояс для Місяця: Білий Дім доручив NASA створити стандарт для супутника ЗемліКосмічні перегони між країнами та приватними компаніями зростають. Тому адміністрація президента США доручила NASA розробити єдиний стандарт часу для Місяця та інших космічних тіл.

Космічні апарати та супутники потребують надзвичайної точності для здійснення своїх завдань, тому американська влада поставила завдання створити LTC — еталон часу на Місяці.

The same clock we have on Earth will move at a different speed on the Moon. After all, the gravity on the Moon is a little weaker, and the clock goes differently.

Kevin Coggins

Як інновацію пояснює Той самий годинник, який ми маємо на Землі, буде рухатися з іншою швидкістю на Місяці. Адже гравітація на Місяці трохи слабша, і годинник йде по-іншому. керівник відділу космічного зв’язку і навігації NASA?

Однак, для чого таке впровадження?

  • Without a single standard for lunar time, it will be difficult to ensure secure data transmission between spacecraft and synchronize communications between Earth, lunar satellites, bases, and astronauts — Без єдиного стандарту місячного часу буде складно забезпечити безпеку передачі даних між космічними апаратами та синхронізацію зв'язку між Землею, місячними супутниками, базами й астронавтами.
  • Time differences can also lead to errors in mapping and determining the location on the Moon or in its orbit — Розбіжності в часі також можуть призвести до помилок у картографуванні та визначенні місцеперебування на Місяці або на його орбіті.

Також, за словами OSTP — управління науково-технічної політики США — може виникнути потреба у встановленні на супутнику Землі атомного годинника.

Детальніше про зміни у сфері космосу читайте у матеріалі BBC.

Однак, не забудьте «озброїтись» корисною лексикою!

Слово Переклад
Time zone Часовий пояс
Gravity Гравітація
Consequence Наслідок
Slightly weaker Трохи слабше
Atomic clocks Атомний годинник
Lunar time Місячний час

Більше «космічної» лексики у нашому блозі!

Space English: слова та ідіоми про космос

Детальніше

У Тайвані стався найбільш землетрус за останні 25 років

У Тайвані стався найбільш землетрус за останні 25 років3 квітня Тайвань постраждав від найсильнішого за останню чверть століття землетрусу. Геологічна служба оцінює магнітуду earthquake землетрус у 7,4 бала.

Які негативні наслідки принесла катастрофа?

  • The earthquake claimed nine lives and injured more than 900 people — Землетрус забрав життя у дев'ятьох людей, а понад 900 осіб отримали поранення.
  • 50 workers traveling to the hotel in minibuses went missing — 50 робітників, що їхали до готелю в мікроавтобусах, зникли безвісти.
  • In the mountainous, sparsely populated Hualien County, some buildings have tilted at dangerous angles — В гірському, малонаселеному окрузі Хуалянь деякі будівлі нахилилися під небезпечними кутами.
  • The earthquake caused massive landslides — Землетрус спричинив масові зсуви ґрунту.
  • 70 miners are trapped in two coal mines — 70 шахтарів опинилися в пастці на двох вугільних шахтах.
  • The earthquake damaged buildings, forcing people to escape through windows — Землетрус пошкодив будівлі, через що люди були змушені вибиратись через вікна.
  • Rail service has been suspended across the island — По всьому острову призупинене залізничне сполучення.

Співачка Тейлор Свіфт стала однією із найбагатших людей у світі

Співачка Тейлор Свіфт стала однією із найбагатших людей у світіАмериканська співачка та попзірка Тейлор Свіфт увійшла до списку Forbes World’s Billionaires List.

Статки Свіфт дорівнюють 1,1 млрд доларів, що на 100 тисяч більше, ніж у творця ChatGPT Сема Альтмана. Великою заслугою є те, що співачка стала першою людиною, яка заробила мільярд виключно на написанні та виконанні музики.

Miss Americana ended one of the most culturally influential years for the musician by becoming a billionaire in October.

Forbes

Як успіх музикантки прокоментували Міс Американа завершила один з найвпливовіших у культурному плані років для музиканта, ставши мільярдером у жовтні. у Forbes?

Зокрема, у списку Forbes у 2024 році налічується рекордна кількість мільярдерів — 2 781.

Детальніше про досягнення Тейлор Свіфт читайте у матеріалі Forbes. Однак, не забудьте поглянути й запамʼятати слова та вирази, що стануть у пригоді.

Слово Переклад
Billionaire Мільярдер
Estimated Оцінюється
Songwriter Автор пісень
Rich Багатий
Success Успіх

На жаль, наша підбірка новин українських та світових ЗМІ добігає кінця. Однак, ми кажемо вам не goodbye, а see you soon.

Бажаємо перемагати як NAVI, досягати успішного успіху як Тейлор Свіфт та відкривати нові горизонти, немов ви на пісках Сахари. А в цьому завжди допоможе англійська!

До слова, вже зовсім скоро — 9 квітня, Перший Кембриджський центр проведе безплатний марафон в Instagram, на якому ми розбиратимемо фільм Крістофера Нолана «Inception». З усіма деталями ви можете ознайомитись за посиланням.