Пройти тест онлайн

Для студентів в ЄС буде більше вигод

3.07.2016

Європейський парламент останнім рішенням додав свобод та прав іноземним студентам, які отримують освіту на території країн ЄС. Разом зі студентами-вихідцями з країн, що не входять до Євросоюзу, нові права отримали дослідники, учні шкіл, учасники програми “Au-Pair”, інтерни та волонтери, пише Освіта.ua.

Тепер для пересування з однієї країни ЄС до іншої студенту не потрібно буде окремо подавати на візу, достатньо буде відмітити, куди саме і як надовго він від’їжджає.

Друге важливе нововведення – закінчивши навчання (або, у випадку з дослідниками – відповідні роботи), людина зможе ще дев’ять місяців вільно перебувати у країнах Євросоюзу. За цей час вона може знайти для себе роботу на місцевому ринку праці або організувати власний бізнес.

Ще одна свобода, що має неймовірну важливість для тих, хто отримує освіту за кордоном, – студенти і дослідники зможуть привозити на час роботи або навчання свої сім’ї. При цьому члени сім’ї мають право працювати на території країн ЄС, а самі студенти також отримують право на роботу не менше 15 годин на тиждень.

У яку країну ви б не відправилися за освітою, вам стануть у нагоді хороші знання англійської. Ті, хто закінчує школу, зможуть отримати їх на курсах англійської для підлітків, ну а для тих, хто вже давно закінчив школу, ніколи не пізно вчитися на курсах англійської для дорослих.