Пройти тест онлайн

Історія та іноземна мова можуть стати обов’язковими на ДПА

v-spisok-predmetov-gna-mogut-dobavit-istoriyu-ukrainy-i-inostrannyy-yazyk
28.02.2023

До переліку предметів, з яких випускники початкової, середньої та старшої школи складають державну підсумкову атестацію, можуть додати ще два обов’язкових: історію України та іноземну мову. Відповідний законопроєкт вже зареєстрований у парламенті. Попередньо в цей перелік предметів ДПА входили математика та українська мова.

Англійська для школярів

На курсах

Ідея законопроєкту полягає у тому, що за державними стандартами випускники всіх рівнів середньої освіти, повинні:

  • вільно володіти українською мовою;
  • мати потрібні базові математичні навички;
  • знати історію України;
  • володіти однією з іноземних мов (крім російської).

Задля збереження життя та здоров’я учнів в умовах воєнного стану, випускники 4 та 9 класів не складатимуть ДПА у 2023 році. Про це рішення МОН України ми повідомляли раніше. Тож цьогоріч можливі зміни за новим законопроєктом стосуватимуться лише 11-класників.

Чому потрібно складати іспити з англійської мови?

7 причин

Для подальшого вступу до закладів середньої спеціальної та вищої освіти, крім державної підсумкової атестації, майбутні абітурієнти повинні скласти зовнішнє незалежне оцінювання або національний мультипредметний тест.

Випускникам необхідно заздалегідь дізнатися, результати з яких саме дисциплін знадобляться при вступі на вибрану ними спеціальність. А ось для того, аби вдало підібрати для себе майбутній фах, скористайтеся корисними порадами від МОН.

Як підготуватися до ЗНО з англійської мови

Чек-лист