Пройти тест онлайн

Як працює Threads і що варто знати про нову соцмережу

Як працює Threads і що варто знати про нову соцмережу
11.07.2023

Компанія Meta створила новий застосунок Threads, який став конкурентом Twitter та вже за лічені дні після запуску прийняв до себе понад 100 мільйонів користувачів.

За словами генерального директора Meta Марка Цукерберга, цей запуск “перевершив очікування”. Наголосимо, що програма працює сумісно з Instagram: користувачі повинні мати обліковий запис в Instagram, щоб зареєструватися у Threads.

Threads vs Twitter

Threads виступає прямим конкурентом соцмережі Twitter через схожі інтерфейс та функціональність. Користувачі Threads можуть публікувати текст та зображення, відповідати на публікації або лайкати пости інших користувачів.

Після того, як Ілон Маск придбав Twitter, співробітники Meta почали говорити про розробку Instagram Notes — текстової функції, яка мала з’явитися в Instagram. Розробка Threads почалася в січні 2023 року, тоді вона була відома під назвою “Проєкт 92”. Соціальна мережа досягла 80 мільйонів користувачів за перші 48 годин, побивши рекорд швидких реєстрацій користувачів, який був встановлений раніше ChatGPT.

Як користуватись Threads?

Реєстрація у соцмережу відбувається через обліковий запис в Instagram за кілька кліків. Що для цього потрібно?

  1. Завантажити Threads на смартфон або планшет через App Store або Play Маркет, залежно від вашої операційної системи.
  2. Натиснути кнопку “Згоден увійти через Instagram”.
  3. Підтвердити синхронізацію інформації.
  4. За бажання погодитись заново підписатись на всіх, за ким слідкуєте в Instagram.

15 Telegram-каналів для вивчення англійської

Ми зібрали список цікавих та корисних Telegram-каналів з добірками слів, виразів, ідіом та цитат

Подивитись!

Однак, нагадаємо, що Instagram та Threads працюють спільно, тому ваш нікнейм буде такий самий і змінити його не вдасться. Ба більше, у разі видалення акаунту в Threads, автоматично видаляється й ваш профіль в Instagram.

Крім того, варто наголосити, що компанія Meta не змінила свою політику про “мову ворожнечі” й у Threads, тому всі пости, що стосуються війни в Україні, видаляють.

Водночас публікації у соцмережі можна робити на 500 символів, що майже вдвічі перевищує ліміт у Twitter (280 символів). Користувачі також можуть публікувати 5-хвилинні відео та доповнювати текст зображеннями.

У Threads немає приватних повідомлень. Тобто постукати в особисті якомусь користувачеві не вийде – потрібно переходити на іншу соцмережу.

Стрічка соцмережі лише одна, алгоритмічна, тобто вона наповнена людьми, за якими ви стежите, а також рекомендованим вмістом. Загалом це класичний сервіс мікроблогів для спілкування між користувачами з усього світу. На сьогодні він доступний в 100 країнах, серед яких є й Україна.

In English, please

Слово Threads з англійської перекладається як розмови. Однак, воно має ще й інше значення — нитки. Про це, власне й нагадує логотип соціальної мережі.

Додамо, що у Cambridge Dictionary ви можете переглянути написання та транскрипцію цього слова, а функція прослуховування дозволить правильно вимовляти назву популярної соцмережі.

Крім того, завдяки Threads, усі охочі можуть покращувати знання англійської мови: переглядати публікації відомих людей з-за кордону, ділитись своїми думками англійською, слідкувати за улюбленими блогерами та брендами.

Власне, у соцмережі за кілька хвилин після запуску почали з’являтися акаунти таких брендів, як Billboard, HBO, NPR і Netflix. Цукерберг підтвердив, що Шакіра і Гордон Рамзі були одними з перших знаменитостей, які приєдналися до Threads.

Нагадаємо, що удосконалити навички та закріпити рівень своєї англійської можна також на нашому Free Course. Під час проходження курсу студенти вивчатимуть граматику і лексику свого рівня, зможуть зосередитись на читанні та аудіюванні, відпрацьовуватимуть як усні, так і письмові навички.

Тож швидше реєструйся за посиланням і good luck!