Пройти тест онлайн

Як прискорити вивчення мови за кордоном

6.11.2017

Багато хто їде за кордон не лише здобувати додаткові знання або працювати, а й вдосконалювати власну мову. Так склалося, що майже у будь-якій країні можна знайти курси, що проводяться англійською, але там, де вона не є офіційною, можна, за наявності бажання, вивчити ще й місцеву мову. Але робити це можна як пасивно, так і ефективно, і ми розповімо, що треба враховувати, щоб вийшов другий варіант.

Дуже приємно знайти підтримку співвітчизників за кордоном, проте це може бути і певною небезпекою. Адже нам легше спілкуватися із людьми рідною мовою, тому ми можемо надавати перевагу цьому замість усім іншим розмовам. Втім, у такому разі ми позбавляємо себе цінного досвіду практики мови, що вивчається. Крім того, так можна «підхопити» помилки, що трапляються у мовленні ваших співвітчизників.

Звісно, спілкуватися із носіями мови досить складно і не так приємно, як із співвітчизниками, проте це надзвичайно корисно. І навіть речення, у якому було допущено кілька помилок, може покласти початок цікавому досвіду та новому знайомству, адже ви вже матимете готову тему для розмови.

Складно уникнути впливу середовища, якщо навколо усі знаки, вказівники і навіть розмови ведуться мовою, що вивчається. Проте можна ще більш прискорити процеси, якщо купляти та вивчати місцеву пресу, сходити на сеанс у кінотеатрі, а також подивившись, що показують на місцевому телебаченні. А ще це дозволить зануритися у актуальну культуру місцевості та отримати ще кілька тем для розмов.

Іноді можна дуже здивуватися, наскільки розмовна англійська швидша за те, що ми звикли чути під час звичайних занять англійською, і це може збити з пантелику і завадити розумінню людей з першого разу. Не слід соромитися просити співбесідників говорити трохи повільніше, особливо якщо ви у офісі, і вам потрібно дуже точно зрозуміти, що мають на увазі колеги. Крім того, при розрахунках, слід враховувати те, що звичні речі нерідною мовою займають більше часу, що особливо важливо на роботі та у навчанні.