Пройти тест онлайн

Кілька нових слів для вашого словника

Немного новых слов для вашего словаря
7.10.2015

Для тих, хто не обмежується курсами англійської для дорослих і завжди прагне досконалості, пропонуємо кілька рідкісних, але дуже точних і гарних англійських слів. Вони можуть стати прикрасою вашого словника, за їхньою допомогою можна вражати співбесідників – як у розмовних клубах, так і просто під час бесід англійською.

Metanoia

Слово грецького походження, яке дослівно означає «зміну розуму» – це довгий шлях, який призводить до певної зміни: чи то рішення, чи поглядів або стиля життя. І чудове виправдання для відмови від заходів, які вам не дуже-то й хочеться відвідувати.

Sillage

Це чудове слово французького походження допоможе змалювати легку димку аромату, ледь відчутну в повітрі, брижі на воді, які утворюють доріжку, дещо, що нещодавно було тут, але зникло, залишивши лише ледь відчутний слід. Вимовляти, звісно ж, краще з ледь відчутним французьким акцентом.

Scintilla

Дослівно перекладається як «іскра» – легкий спалах світла, щось дуже маленьке (крупиця) чи ледве видиме (проблиск).

Redamancy

Те, що шукають і про що мріють багато людей – взаємні почуття, розділена любов.

Metanoia и другие слова

Finifugal

Чи ставалося таке, що книжка добігала кінця, і вам не хотілося дочитувати ці останні кілька сторінок? Тоді ви точно можете зрозуміти значення цього прикметника – він стосується того, хто намагається якомога довше відкладати кінець, чи то книги, чи серіалу, чи стосунків.

Nemophilist

Саме так називаються такі одинаки, які віддають перевагу лісу над людським товариством, насолоджуються красою природи та тишею.

Tacenda

Цей іменник використовується для позначення речей, які краще не озвучувати, про які краще промовчати.

Eunoia

Це слово – не лише оригінальне позначення для чудових думок, але й, певне, найкоротше англійське слово, що містить у собі одні лише голосні – чудовий варіант для гри в «Ерудит».

Paracosm

Хто б міг подумати, що у вигаданого світу, який створений дитиною та наповнений різноманітними створіннями – людськими, інопланетними або тваринами, є власна назва? А ось у дорослих це називається набагато простіше – fiction.