Пройти тест онлайн

П’ять найбезглуздіших помилок в англійській

29.07.2016

Навіть ті, хто вважає, що їхня англійська – ідеальна, не застрахований від помилок: і носії мови також можуть їх робити. У прагненні до ідеалу, у якості доповнення до відвідування курсів англійської та розмовного клубу, не зайвим буде перевірити, чи не робите ви банальні помилки. Сьогодні пропонуємо звіритися з переліком, який зіставили Grammarly, який складається з п’яти найприкріших та дурніших помилок на письмі.

  1. Неправильна форма дієслова

Трохи більше половини, 51% учасників ресурсу, вважають найдурнішою саме цю помилку – використання невірної форми дієслів, особливо коли справа стосується неправильних дієслів. Саме такі погрішності легко видають людину, яка вивчає мову, а не носія, і залишають неприємну пляму на репутації фахівця.

  1. Відсутність узгодження між підметом та присудком

Найчастіше люди забувають про узгодження числа підмета і присудка, особливо у випадку зіставних підметів, які завжди вживаються у множині. Подібні помилки дратують 20% читачів блогу.

  1. Занадто складні речення

Багато хто навіть з популярних авторів грішать написанням занадто складних речень, зіставляючи їх із цілком здатних на самостійне існування простих. В англійській це явище називається «run-on sentences» і вважається помилкою – таке нагромадження називають дурним 10% учасників обговорення.

  1. Кома замість крапки

Продовжуючи тему попереднього пункту, ще 6% вважають абсурдною помилкою проставляння коми там, де повинна зайняти своє законне місце крапка, розділяючи смислові одиниці на роздільні речення.

  1. Незрозумілі займенники

Займенники дозволяють запобігти повторам у реченні. Але вони ж можуть сильно заплутати читача, якщо з речення не зовсім зрозуміло, якого «його» або «її» мають на увазі. Таке положення речей на письмі вважають недоречним 5% опитуваних.

Ще 5% читачів блогу вказали інші помилки на письмі, які їм здаються дурними: плутання слів-омофонів, неправильне написання скорочень та використання апострофу. Дурним тоном також вважається використання функції text to speech для ділових листів, а також плагіат.