Пройти тест онлайн

Пропонуємо челендж: 15 хвилин читання англійською

Предлагаем челлендж 15 минут чтения на английском
5.01.2020

Ось і настав новий рік, а разом із ним – час ставити собі нові цілі та досягати їх. Якщо ви не знаєте, який челендж може допомогти вам прокачати вашу англійську (окрім регулярного відвідування курсів англійської, звісно ж), у нас є для вас ідея.

Один з авторів журналу Британської Ради LearnEnglishTeens якось запропонував впродовж місяця читати 15 хвилин щодня. Ідея швидко знайшла своїх прихильників, адже в такій пропозиції є багато хорошого:

  • Якщо ви не звикли довго читати, це прокачає вашу навичку концентрації. Із часом читати стане легше. А тривале зосередження на одній справі позитивно впливає на ваш мозок. Тому варто дозволити собі під час читання не відволікатися на пошту та повідомлення із соціальних мереж.
  • Якщо читати паперові книги, це скорочує «екранний час», що корисно для повноцінного сну. Спробуйте на ніч замість перегляду фільмів та спілкування в соціальних мережах спокійно почитати – і відчуйте різницю.
  • Книги, загалом, розширюють кругозір та підштовхують нашу уяву. Читаючи їх, ми не лише отримуємо задоволення, але і тренуємо знання граматики та нарощуємо словниковий запас.

Так чому б не прийняти цей виклик і не спробувати протягом місяця читати 15 хвилин на день тексти англійською? Оберіть для себе щось, що вам до душі: форуми, блоги, світову класику, онлайн-ЗМІ з теми, що вас цікавить. Якщо є бажання, навіть Facebook можна зробити плацдармом для тренування англійської. Завітайте до нашої бібліотеки, але зважайте, що книги варто підбирати відповідно своєму рівню, щоби читання приносило радість.

Якщо вам здається, що ви не осилите цей челендж, його можна скоротити. У нас є поради тим, хто лише збирається починати читати англійською, а також для тих, кому читання англійською поки що не приносить задоволення.

Спробуйте присвячувати цьому питанню 15 хвилин на день протягом місяця. Результати можуть вас здивувати.

Успіхів вам у новому році!