Пройти тест онлайн

Найпопулярніші помилки 2016

26.01.2017

Поки новий 2017-й рік лише набирає обертів, можна використовувати усе багатство, яке нам подарував 2016-й. Сьогодні пропонуємо поглянути на перелік десяти найпопулярніших помилок, яких припускалися на англійському письмі користувачі інтернету. Дані зібрані за допомогою спеціального додатку Grammarly, а щоб правильно писати і без допомоги автокоректора, можна підтягнути свої знання на заняттях англійського граматичного клубу.

  1. Altogether

Це слово найчастіше плутають із виразом all together, хоча вони – далеко не взаємозамінні: altogether перекладається як «у цілому», «всього», а all together використовується для позначення різноманітних частин, що були об’єднані в одній групі.

  1. Nowadays

Дивовижно, але деякі користувачі намагалися розділити це слово на два (now adays), інші плутали з now days і використовували варіант now a days.

  1. Wouldn’t of або wouldn’t have

Щоб не припускатися подібної помилки, слід запам’ятати, що виразу «would of» не існує, рівно як «could of» і «should of». Тоді вибір автоматично припадає на коректну форму.

  1. Verbing

Таку назву носить явище застосування іменника у якості дієслова. У цьому немає нічого страшного, але така форма ще не є загальноприйнятною, і в офіційному письмі краще знаходити більш типове дієслово, щоб не збивати з пантелику людей.

  1. Won’t і wont

На відміну від попередньої пари, обидві ці форми мають право на існування і з успіхом використовуються – кожна у власному контексті. Wont – у якості прикметника перекладається як «звичний», а у якості іменника – «звичка». Аби не плутати його з won’t, слід пам’ятати, що останнє – скорочення від «will not», і його потрібно використовувати, якщо при «розшифруванні» вираз не втрачає сенсу.

  1. Who або whom

Щоб запам’ятати, яка форма – правильна, слід пам’ятати, що whom завжди є об’єктом для дієслова або прийменника, а who найчастіше виступає у ролі підмета.

  1. Коми

Тут мало що можна додати: правил багато, і не всі їх можуть легко запам’ятати, щоб правильно розставляти розділові знаки. Хтось ставить зайві, хтось не розділяє речення там, де це необхідно.

  1. Дефіс

Ще більш складний розділовий знак, який спантеличує навіть деяких редакторів. Найпідступнішими у цьому відношенні є зіставні прикметники.

  1. Прийменники

Маленькі слова, що вказують на відношення між предметами, викликають дуже великі проблеми.

  1. Nowhere і anywhere

Неочікувані лідери за кількістю неправильних використань – ці два невизначені займенники, а з ними – їх двоюрідні брати, anybody і nobody, а також nothing і anything.