Пройти тест онлайн

Учні отримують більше користі від чотириденного навчання: результати дослідження

Польза от четырехдневного обучения: результаты исследования
15.02.2024

Американські вчені встановили, що навчання 5 днів на тиждень підходить дітям з високою шкільною успішністю. Проте школярі з меншими здібностями були б набагато продуктивніші під час чотириденного навчання. Про це свідчать результати дослідження американських вчених.

Фахівці з Університету штату Монтана США зібрали інформацію про тих, хто пішов до школи у штаті у 2014-2016 роках. Науковці досліджували результативність учнів початкової школи, тому що в цьому віці освітній заклад суттєво впливає на розвиток дитини та її подальше життя.

Результати наукової роботи були представлені наприкінці минулого року.

Всього вдалося зібрати дані про 91 000 учнів з «п’ятиденки» та 4 000 — «чотириденки».

Школярам 3 класу запропонували пройти тест з математики та англійської мови, а одержані результати порівняли.

Що встановили науковці?

Фахівцям не вдалося знайти доказів того, що чотириденне навчання може нашкодити. До того ж виявилось, що саме в такому форматі деякі діти краще та ефективніше опановують знання. Тож суттєвої різниці між рівнем знань в учнів не було.

Школярі, які мають схильність до навчання, вмотивовані ходити до школи, тому 5-тиденний навчальний тиждень для них є результативним. Тоді як інші групи дітей, наприклад, учні з середнім і нижчим рівнем знань та школярі з незахищених родин, перейшовши на 4 дні навчання в тиждень, почали показувати кращі результати.

Фахівці спробували пояснити такий феномен. Вони вважають, що на це повпливало 4 фактори:

  • мотивація учнів покращилась, бо вони мали більше часу на відпочинок,
  • вчителі зосереджувалися на основних навичках і знаннях,
  • в освітян також було більше вільного часу, який вони витрачали на якісну підготовку до уроків,
  • збільшилася інтерактивність навчання, бо вчителі вигадували різні формати, щоб дітям було легше опановувати нову інформацію протягом спарених уроків.

Науковці зазначили, що п’ятиденне навчання краще підходить обдарованим дітям. В американських школах для них організовують додаткові заняття, студії, готують до конкурсів та заходів. Така активність учням на користь.

Тоді як менш вмотивовані школярі потребують більше часу на відпочинок і структурованого матеріалу.

5 причин, чому важливо обрати якісні курси англійської

Дізнатись!

Нагадаємо, раніше ми розповідали про можливість отримати стипендію в кращих університетах світу. Не втрачайте свій шанс та шукайте подробиці за посиланням.