Пройти тест онлайн

Українські випускники не можуть похизуватися знаннями

11.11.2016

Після публікації результатів проведення ЗНО-2016 експерти ретельно проаналізували дані та дійшли висновку, що українські школи випускають дітей із досить низьким рівнем знань.

Так, наприклад, для того, щоб іспит з математики був зарахований, потрібно було скласти його мінімум на 9 з 62 можливих балів. Це було досить простим завданням, проте 15% учасників ЗНО 2016 року з ним не впоралися. «Кульгає» в українських випускників не лише математика, а й інші предмети.

Втім, це – всього лише загальний показник, і навіть у межах однієї школи рівень знань може дуже відрізнятися від учня до учня. Тим не менш, є помітні тенденції. Так, школярі навчальних закладів міст демонструють кращі результати, аніж сільских, а учні ліцеїв та гімназій – аніж випускники звичайних шкіл.

Огляд результатів від Ігоря Самохіна з аналітик-центру CEDOS можна побачити на сайті osvita.ua. Аналітик зазначає, що «відстаючі» навчальні заклади заслуговують більше уваги, а тенденцію елітарності шкіл, у яких приймають згідно з суворим відбором, потрібно скорочувати.

Шкільна освіта не гарантує дітям чудових мовних знань, але це не означає, що їх не можна отримати на початку життєвого шляху. Можна – якщо відправити своїх нащадків на гарні курси англійської для дітей. А успішно впоратися з підготовкою до ЗНО з англійської можуть допомогти курси для підлітків.