Пройти тест онлайн

Україна посіла 45 місце в світовому рейтингу знання англійської, — дослідження

Ukraina zanyala 45 mesto v mirovom reytinge znaniya angliyskogo, — issledovaniye
29.11.2023

Україна втратила позиції у світовому рейтингу знання англійської мови. Наша країна посіла 45-те місце зі 113 можливих, тоді як минулого року українці обіймали 35-ту позицію. у 2022 році оцінювали знання громадян із 111 країн світу

Визначенням рівня англійської займалась компанія Education First. Вони протестували 2 мільйони 200 тисяч людей з різних континентів. Учасникам дослідження було від 18 до 60 років, більшість 55% із них — це жінки.

Як формується рейтинг?

Громадяни 113 країн світу пройшли онлайн-тест з англійської EF SET. Він допоміг фахівцям перевірити не тільки знання граматичних правил, але й навички читання та аудіювання.

Зазначимо, що в рейтинг включені тільки ті міста та країни, з яких участь у тестуванні взяли щонайменше 400 людей.

Експерти порівняли отримані результати тестування показник EF EPI із діапазонами рівнів — вони, до речі, майже відповідають шкалі CEFR. Це дозволило виявити точний рівень знань англійської в кожному місті та країні, де проводилось дослідження.

На якому рівні українці знають англійську?

Згідно з даними EF English Proficiency Index, рівень англійської в Україні — помірний. Показник EF EPI у цьому році Україна отримала 530 із 800 можливих балів  свідчить, що українці досі на шляху до опанування рівня B2.

Цікаво, що першість у рейтингу знань англійської мови серед областей України посідає Тернопільська. На другому місці — Київський регіон, а на третій сходинці — Львівський.

На якому рівні українці знають англійську?

Серед українських міст найкраще англійську знають в Луцьку, а на наступних сходинках з маленьким відривом — Київ та Тернопіль.

Рівень англійської серед громадян віком 18-20 років зростає, тоді як інші вікові категорії протягом 2023 року дещо втратили у рейтингу. Попри це, українці у віці 21-25 років досі демонструють найкращі результати в перевірці знання англійської в країні.

Хто очолює рейтинг?

Лідирують у світовому рейтингу знання англійської мови Нідерланди. Країна зберігає свою першість вже другий рік поспіль і цьогоріч отримала 647 балів з 800. Наступні у рейтингу Сингапур, Австралія та Данія.

Хто очолює рейтинг?

Цікаво, що експерти дослідили і те, як знають англійську в різних містах світу. Відтак, Амстердам залишається найбільш підготовленим, місто отримало 646 бали. А в п’ятірку лідерів також потрапили Відень, Копенгаген, Стокгольм та Осло.

Київ став 43-ім — українська столиця отримала 547 балів.

Кращі застосунки року на думку Apple

Корисні програми для телефона, ноутбука, планшета та Apple Watch

Дізнатися більше

Нагадаємо, українська влада активно працює над покращенням наших позицій у світових рейтингах, а тому заохочує українців опановувати англійську. Для цього з ініціативи президента в Україні започаткували національну програму щодо популяризації англійської — Future Perfect. В її межах вже запустили платформу Empower та освітній ресурс Promova, де безплатно можна вивчати англійську мову.