Пройти тест онлайн

Англійську мову зроблять доступнішою для вивчення в Україні

Anhliisku zrobliat dostupnishoiu dlia vyvchennia v Ukraini
23.06.2023

Уряд готує документ, який закріпить англійську як мову міжнародного спілкування в Україні, а її вивчення зроблять доступнішим для всіх охочих.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, така необхідність виникла у звʼязку з відчутним посиленням міжнародної співпраці.

Зокрема, держава очікує, що після перемоги численні закордонні інвестори та компанії вестимуть бізнес в Україні й відповідно громадяни зможуть претендувати на роботу в таких установах.

Англійська мова відкриває широкий доступ до знань, ринку праці, інформаційних та культурних продуктів, вищої заробітної плати.

Ці переваги мають отримати й українці, що допоможе затвердженню України як регіонального лідера.

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль

Законопроєктом, який дозволить визнати англійську мовою міжнародного спілкування, займається Міністерство культури та інформаційної політики. Про роботу Мінкультури у цьому напрямку стало відомо в серпні 2022 року. Чергова зустріч щодо реалізації ініціативи відбулася також за участі Міністерства цифрової трансформації.

Як ефективно вчити англійську мову?

«Путівник» для вічних студентів

Нагадаємо, за результатами 2022 року українці покращили рівень володіння англійською. Як показує рейтинг EF EPI, Він визначає рівень володіння англійською у різних країнах світу Україна посідає 35 місце зі 111 позицій, що значно краще, ніж у попередні роки.

Якщо ви хочете підтягнути свої знання — реєструйтеся на літній курс у Першому Кембриджському центрі! Кваліфіковані менеджери перевірять ваш рівень, підберуть оптимальну для вас програму, щоб заняття приносили максимальну ефективність.

Перед початком повноцінного навчання у вас є можливість відвідати безоплатний пробний урок у групі, де вже розпочалися уроки. Детальніше дізнатися, як відбувається цей процес, можна у матеріалі за посиланням.