Пройти тест онлайн

Два українські виші – в рейтингу кращих

5.10.2015

У новому рейтингу QS World University Rankings 2016 опинилося шість українських вишів. Але, крім цього рейтингу, існує ще кілька шанованих. Наприклад, нещодавно стали відомими результати 2015–2016 року рейтингу World University Rankings версії The Times Higher Education. Пропонуємо ознайомитися з його подробицями.

Як і в багатьох інших рейтингах, у цьому лідирують виші зі США та Великої Британії. Виключенням стала лише Швейцарська вища технічна школа міста Цюриха, яка обійняла, як і в QS World University Rankings 2016, дев’яте місце.

А ось інші місця в десятці кращих відрізняються. Перше місце обійняв Каліфорнійський інститут технології (США), а Массачусетський інститут технологій, який був лідером за версією QS, опинився на п’ятому місці. Друге місце за британським вишем. На відміну від багатьох інших рейтингів на поточний рік, The Times віддали перевагу Оксфордському університету, а Кембриджський, який лідирував по Великій Британії в інших рейтингах, опинився на четвертій позиції. Трійку лідерів замкнув Стенфордський університет.

Далі йдуть не менш знамениті виші зі США: Гарвард та Принстон – на, відповідно, шостому та сьомому місці. Восьме місце у Великої Британії – Імперського коледжа Лондона, а десяте – ще у одного американського вишу – Чиказького університету.

Українських вишів у цьому рейтингу всього два, обидва – в категорії 601–800 місць. Це – Київський національний університет імені Т.Г. Шевченка та Харківський національний університет ім. Каразіна.

Неважливо, чи збирається ваша дитина вчитися у кращому виші світу чи у кращому виші України, нехай навіть не представленому в рейтингу, для успіху їй можуть знадобитися гарні знання та оцінки з іноземної мови. Наші курси англійської для підлітків можуть допомогти з досягненням цієї мети.