Пройти тест онлайн

Малюнки українських дітей прикрасили книгу австралійської письменниці

Рисунки украинских детей украсили книгу австралийской писательницы
29.12.2022

Австралійська письменниця Джейд Метр написала казку про космос за мотивами конкурсних малюнків дітей з України. Книгу видали англійською та українською мовами.

Noosphere Space Art Challenge — це щорічний конкурс дитячих малюнків на космічну тему, який відбувається в Україні впродовж останніх 4 років. Загалом у творчому змаганні за цей час взяли участь близько 30 тисяч дітей. Проте через війну цього року конкурс призупинили. Натомість його організатори, ГО “Асоціація Ноосфера”, запропонували авторці з Австралії Джейд Метр перекласти її казки на космічну тематику українською, щоб діти змогли їх прочитати.

Англійська для дітей

На курсі

Про книгу

Після перегляду ілюстрацій, які надсилала малеча на конкурс, письменниця вирішила написати нову казку, яку присвятила дітям України. Книга називається “Космічний готель “Україна”, а сюжет розповідає про дитячі мрії та яким чином вони повинні здійснюватися. Оригінальну електронну версію видання можна прочитати на сайті Джейд Метр. Також є можливість послухати казку в аудіоформаті, який доступний на вебсторінці авторки.

Австрійське видавництво Storyberries випустило книгу з 427 дитячими ілюстраціями. Організатори конкурсу малюнків, ГО “Асоціація Ноосфера”, допомагають дітям вивчати космічний світ, тому переклали казку Джейд Метр українською мовою. Ви маєте змогу прочитати її безплатно в електронному форматі на сайті громадської організації.

Також можна придбати паперове видання книги. Кошти, які вдасться зібрати з продажу книг, стануть благодійним внеском на підтримку соціальних ініціатив з допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Як правильно: Ukraine чи The Ukraine?

З'ясовуємо