Пройти тест онлайн

Скільки слів потрібно знати, щоби дивитися кіно англійською

2.12.2015

Ми всі неодноразово чули, що найкраща практика занять англійської – це читання та перегляд відео мовою оригіналу (звісно ж, якщо оригінал – англомовний). Але переважна більшість стикається із проблемою: ледве розпочавши певну книгу або перегляд кіно, вони виявляють, що їхнього словника недостатньо, щоби розуміти, про що мова, не губити сенсу розмови та тонкощів сюжету. У подібних випадках можна поставити собі питання: а скільки ж слів потрібно вивчити, щоб отримувати від такого дозвілля задоволення?

Звісно ж, усе залежить ще й від «складності» обраного матеріалу. Але на певному етапі зовсім не обов’язково знати всі слова, які вживаються. Справа у мовних сім’ях – групі слів з однаковими особливостями, наприклад, звучанням чи значенням. Наприклад, у слова rely «сім’я» – relied, reliable та reliance. У середньому носій мови знає від 16 до 20 тисяч таких сімей.

Окрім того, непогано знати популярні іменники, у тому числі – назви корпорацій та географічні (англійською), а також імена знаменитостей.

Щоби читати тексти англійською середньої складності, включно з газетами, блогами та романами, потрібно розуміти приблизно 98% тексту, а для цього знадобиться вивчити від 8 до 9 тисяч сімей слів або 35 тисяч окремих слів.

Вважається, що для сприйняття популярних фільмів знадобиться менший словниковий запас: для розуміння 98% висловленого потрібно засвоїти приблизно 6 тисяч сімей слів. Для різноманітних телешоу та новин знадобиться 7 тисяч таких сімей.

Як напрацювати цей словниковий запас – зовсім інше питання. У цьому вам можуть допомогти гарні курси англійської, а також розмовні клуби. Ще більше результатів демонструють ті, хто займається англійською індивідуально.