Пройти тест онлайн

Чи варто вчити мову країни, куди їдеш

3.08.2016

Перед поїздкою до країни зарубіжжя багато хто замислюється над необхідністю вивчення базового набору слів та виразів мови, якою розмовляє більшість населення країни. Деякі без роздумів купляють короткі словники найпотрібніших виразів, інші сумніваються, чи є сенс у подібних зусиллях.

Безумовно, сенс трохи вивчити мову країни, до якої їдеш, є. І справа навіть не в тому, що це дозволить швидше знайти шлях у випадку, якщо ви заблукали або порушите який-небудь місцевий закон. Хоча свої невеличкі переваги є. Наприклад, можна не побоюватися замовляти страви у кафе та ресторанах – буде, принаймні, зрозуміло, що саме ви замовили, а, можливо, і які інгредієнти входять до страви. Крім того, знаючи місцеву мову, можна отримати доступ до більш дешевих товарів та послуг, якими користуються місцеві а не які оцінені втричі дорожче для туристів.

Вивчення мови дозволяє зануритися до культури країни, до якої ви їдете, відчути її тонкощі. Також можна не лише відчути всю атмосферність місцевості – від кухні та музики до традицій, але і стати їх частиною, залучитися до дозвілля, характерного для країни, а після приїзду вихвалятися новими знаннями та шикарною вимовою.

Люди зазвичай цінять зусилля, витрачені на вивчення їхньої рідної мови, до того ж, багатьом цікаво дізнатися трішки і про культуру «гостей». Отже, вивчення мови – чудовий спосіб здобути нові знайомства, а заодно і потренуватися у застосуванні своїх нових знань. Головне – не боятися того, що ваш словник занадто малий, зазвичай бажання спілкування знищує подібні кордони.

Звісно, далеко не у всіх є час та можливість вивчити мову країни, куди вони відправилися, а у деяких і бажання не з’являється – особливо, якщо поїздка коротка, а рідна мова країни – непопулярна. У випадку, коли доводиться подорожувати і все ж хочеться спілкуватися з людьми, частіше всього цілком вистачає і доброго знання англійської. Адже це –універсальна мова, яку застосовують для спілкування вихідці з різних країн та культур. До того ж, вона може відкривати кар’єрні перспективи. Гарні знання для усіх випадків життя дають наші курси англійської для дорослих.