Пройти тест онлайн

Яким буде ЗНО з англійської мови у 2020 році

Каким будет ЗНО по английскому языку в 2020 году
23.12.2019

У планах МОН – зробити у 2021 році ЗНО з математики обов’язковим предметом без можливості вибору альтернативи. Проте обирати можна буде третій обов’язковий: ним буде або англійська, або історія України. А от тим, хто вступає на магістратуру, уже з 2020 року доведеться складати іспити з англійської мови. Майже для всіх спеціальностей, за рідким винятком, це буде ЄВІ. Для інших – вступний іспит. Нещодавно був остаточно ухвалений відповідний закон.

Для випускників шкіл 2020 року ЗНО з англійської не буде обов’язковим предметом. Але серед необов’язкових саме цей іспит залишається найпопулярнішим уже кілька років поспіль. Тому пропонуємо найактуальнішу інформацію щодо нього.

Іспит основної сесії ЗНО з англійської проводитиметься 2 червня 2020. Результати стануть відомими учасникам до 20 червня 2020. Тестування триватиме 150 хвилин. За цей час максимально можна набрати 72 бали.

Тестування розділене на чотири окремі частини:

Кожен учасник отримає 59 завдань, серед яких траплятимуться найрізноманітніші види:

  • на вибір однієї правильної відповіді (із 3–4 варіантів);
  • на визначення твердження як true чи false;
  • на відповідність (заголовків із текстами, фраз/ситуацій із текстами/об’явами, питань із відповідями);
  • на заповнення пропущеної інформації (це можуть бути речення/їхні частини, слова/словосполучення з наведених);
  • завдання відкритої форми.

Щоб оцінити ступінь власної готовності та складність завдань, радимо випробувати свої сили на тестах ЗНО минулих років. Ще можна записатися на пробні тести ЗНО. Не забудьте також перевірити, чи все ви знаєте про особливості вступної кампанії-2020.