Пройти тест онлайн

Як ці слова вимовляються: 9 складних випадків

12.12.2015

Кожен сам обирає найзручніший для нього спосіб навчання мові. Хтось відвідує курси англійської, хтось намагається більше слухати музику та дивитися фільми, а хтось – читає. У кожного зі способів є свої переваги, але й власні недоліки. Наприклад, ті, хто в основному читає, можуть вивчити велику кількість слів, але не завжди знати, як вони правильно вимовляються.

Щоби компенсувати такий ефект, можна відвідувати розмовні клуби. Ну а ми пропонуємо прямо зараз дізнатися, як вимовляються дев’ять слів, з якими можуть виникнути складнощі, на думку авторів Grammarly.

Victuals

Це трохи незвичне сово прийшло до англійської з давньофранцузької та означає продукти, які зазвичай споживає людина. Воно вимовляється так: VITT-ulz. Для перевірки можна зримувати з «whittles».

Biopic

У слові, яке було вигадане для позначення біографічного фільму, злилися в одне слова «biography» та «picture», а вимовляється воно таким чином: BI-o-pik. Для перевірки можна спробувати зримувати з «myopic»: якщо не вийшло, то вимовляєте правильно.

Ennui

Вимова слова, що означає тугу, досить проста: on-WEE.

Quay

Ще одне слово, що прийшло з давньофранцузької, тому вимовляється набагато легше, аніж пишеться: KEE. Означає набережну.

Chaise longue

Із шезлонгом у наших співвітчизників виникає набагато менше проблем, аніж у носіїв мови: багато хто намагається це французьке слово вимовляти як «chase lounge», тоді як воно має звучати: SHAYZ LONG.

Debacle

В англійській іменник «розгром» походить від французького дієслова «розкрити» та вимовляється як de-BOCK-ul (але ні в якому разі не DEB-uh-kul).

Desultory

Англійське слово «безсистемний» має латинські корені, тим не менш, його вимова також часто збиває з пантелику. Звучати воно повинно як DES-ul-tor-ee.

Spurious

Перевірити, чи правильно ви вимовляєте англійське слово «складний» (SPYUR-ee-us), достатньо просто: воно має римуватися з «curious», але не з «furriest».

Caramel

Справжнє слово-подарунок. Як би ви не вимовляли, KAR-mell, KAR-uh-mell або KEHR-uh-mell, будете праві.